Du er her
Hjem > Anmeldelser > Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Forlag: Kagge
Kilde: Mottatt av forlaget (tusen takk til Kagge!)

Det er du som er Bobby Fischer er Christer Mjåsets tredje roman, men den første jeg leser av ham. Jeg leste om boka i forlagets katalog Årets bøker 2015 og det vekket nysgjerrigheten min. Jeg var så heldig å få boka tilsendt fra forlaget og her er min omtale.

Fra baksiden av boka:
Barndomsvennen Kristoffer skal begraves på Lillehammer, og de fire kameratene fra ungdomstida gjenforenes for første gang. Sammen og hver for seg er de nødt til å møte det smertelige som skjedde en sommer for lenge siden. Venninnen Agnes ble borte, og noe annet gikk forferdelig galt. Og hvorfor bærer fortelleren, Håkon, på en følelse av skyld?

På mesterlig vis maner fortellingen frem en psykologisk uhygge i et alminnelig oppvekstmiljø i en norsk småby. Med suggererende vekslinger mellom begravelsen i dag og hendelsene i ungdomstida blir leserne gradvis kjent med den brutale sannheten. Romanen er spennende til siste punktum.

Bilde fra Kagge forlag.
Bilde fra Kagge forlag

 

Vi følger Håkon, bokas fortellerstemme, på vei til barndomskameratens begravelse. Håkon har ikke vært på Lillehammer siden ungdomstida, og turen tilbake dit vekker mange minner, både gode og dårlige. Håkons historie fra ungdomstida blir fortalt vekselsvis som vi følger han i nåtid, i timene før og etter begravelsen.

Boka har et godt språk med god flyt, og historien er fortalt på en måte som opprettholder nysgjerrigheten helt frem til bokas siste side. Når det er sagt, så synes ikke jeg boka er like spennende som jeg trodde den skulle være da jeg leste bakpå boka. Jeg er en thriller- og krimelsker, så i denne boka var spenningsnivået litt i laveste laget for meg. Den ble litt nedpå for min smak. I tillegg minner denne boka meg veldig om Hemmeligheten av Frode Eie Larsen, som jeg nylig leste. Historien fra fortiden er veldig lik, og Larsens bok har et mye høyere spenningsnivå. Nå er Mjåsets bok en roman, og verken en thriller eller krim, så det er kanskje litt urettferdig å sammenlikne den med Larsens bok, men jeg klarer ikke å la være, siden historiene er så like.

Alt i alt er historien interessant, og jeg fikk noen overraskelser på slutten, men jeg ble litt skuffet over spenningsnivået. For dere som ikke liker at det er så høyt spenningsnivå, så er helt sikkert denne boka midt i blinken for dere.

Karakter: 3+

Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset er anmeldt av Jane, og først pulisert på hennes blogg www.bokelskerjane.blogspot.no. Bokanmeldelsen er gjengitt med hennes tillattelse.

Har du lest boka? Del gjerne din mening i kommentarfeltet, og anmeld gjerne en bok for oss

Gjesteblogger
Innlegget er skrevet av en av våre gjestebloggere. Du finner informasjon om vedkommende i innlegget over. Ønsker du å bidra selv? Send en epost til hei@bokreisen.no så snakkes vi!

2 thoughts on “Det er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset

Legg igjen en kommentar

Top