Du er her
Hjem > Inspirasjon > #Leseglede: Månedens leser

#Leseglede: Månedens leser

Ett av Bokreisens hovedmål er å spre leseglede og denne spalten vil være et månedlig innslag hvor leseglade forteller om sitt forhold til bøker.

Baard
Baard O.Hansen fra Sandvika er «Månedens leser».

Denne månedens leser er Baard Overgaard Hansen fra Sandvika.

Hvis man leser om andre, så kan man lære mer om seg selv

Hva leser du nå?
Nå leser jeg Carl Emil Vogts biografi om Fridtjof Nansen: Mannen og verden. Jeg er veldig glad i biografier, og har nettopp avsluttet biografier om Agnar Mykle, Knut Hamsun og Roald Amundsen. Hvis man leser om andre, så kan man lære mer om seg selv. I tillegg lærer man en del om fortiden.

Er det en bok som har gjort spesielt inntrykk på deg?
Det er Ulysses av James Joyce.

Hvorfor gjorde den slik inntrykk?
Jeg leste Odysseen da jeg studerte litteratur ved Universitetet i Tromsø for mange år siden. Så kom jeg over Ulysses (det latinske navnet for Odysseen) som var en åpenbaring. Boken inneholder så mye interessant, og jeg lærer noe nytt hver gang jeg leser den. Ulysses er en fortelling om Leopold Bloom på 16. juni 1904. Den gjorde et voldsomt inntrykk på meg. Selv om boken kun er lagt til en dag, så er den aldri kjedelig. Boken er et oppkomme av litterære teknikker.

Favorittforfatter?
James Joyce er min favorittforfatter. Jeg forsøker å lese Ulysses hvert eneste år. Jeg har også vært i Dublin i Irland og gått i Leopold Blooms fotspor.

Har du noen spesielle lesevaner?
Jeg forsøker å lese når jeg kan. Jeg leser i alle rom, tar med meg bøker når jeg er ute. Jeg veksler mellom å lese papirbøker, på iPad eller lytte til lydbøker. Bor kun ti minutter fra biblioteket i Sandvika, så jeg har en nærmest uttømmelig kilde der.

Jeg forsøker å lese Ulysses hvert eneste år

Neste bok du kunne tenke deg å lese?
Nå er jeg klar for en litt morsom bok. Jeg skal lytte til «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backmann.

Vil du dele din leseglede med oss? Send dine svar på spaltens spørsmål til hei@bokreisen.no

Marianne Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Altlesende - og leser gjerne flere bøker på en gang - fag og skjønnlitteratur i god blanding! Leser mye av bl.a. Karl Ove Knausgård, Helle Helle, Siri Hustvedt, Jo Nesbø, Roy Jacobsen, Anne B Ragde og Jan Kjærstad. Favorittbok: Mange! Men tenker, snakker om og anbefaler ofte Parissyndromet av Heidi Furre.

Legg igjen en kommentar

Top