Du er her
Hjem > Inspirasjon > #Leseglede: Månedens leser

#Leseglede: Månedens leser

Ett av Bokreisens hovedmål er å spre leseglede og denne spalten vil være et månedlig innslag hvor leseglade forteller om sitt forhold til bøker.

 

Denne månedens leser er Marius Hosar Thoresen fra Skjåk.

marius

Hva leser du nå?

Nå leser jeg “Lonesome Traveler av Jack Kerouac, som er en samling av små historier fra hans reiser rundt om i USA, England, Marokko, Frankrike og Mexico. Fine skildringer fra et liv på veien, selv om skrivestilen og språket til Kerouac noen ganger er litt vanskelig å gripe.

 

Er det en bok som har gjort spesielt inntrykk på deg?

Det er vanskelig å velge bare en. De fleste bøker jeg har lest (og likt) har gjort spesielt inntrykk på meg, men den siste jeg leste som ga meg en slik følelse var “Hugo: en biografi” av Simen Sætre.

Hvorfor gjorde den slik inntrykk?

Sætre sine beskrivelser av hvordan livet  på gata i Oslo utarter seg, samt hvordan og hvorfor noen havner på livets skyggeside, virker så rå og ekte at jeg tror det er nesten umulig å ikke bli grepet av denne boka. Mye av grunnen til at den gjorde slik intrykk som den gjorde har å gjøre med at Sætre, som for å beskrive det harde livet som narkoman, gjør akkurat det: han tar utgangspunkt i enkeltindividet “Hugo” og hans liv, fra fødsel og oppvekst til hvor han er nå. Sterke skrildringer av et levd liv.

 

Favorittforfatter?

Jeg svarer tja. Jeg har flere favorittforfattere, alt fra Kurt Vonnegut til Jo Nesbø.

 

Har du noen spesielle lesevaner (foretrukket lesested, tid på dagen, sjangere eller annet)?

Jeg har i grunnen ikke det. Jeg leser hvor som helst, når som helst og hva som helst. Det eneste må være at jeg må ha på musikk på i bakgrunnen – kan bli for mye stillhet.

 

Neste bok du kunne tenke deg å lese?

«Grapes of Wrath» av Jon Steinbeck.

 

Vil du dele din leseglede med oss? Send dine svar på spaltens spørsmål til hei@bokreisen.no

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top