Du er her
Hjem > Anmeldelser > Birdseye: The adventures of a curious man av Mark Kurlansky

Birdseye: The adventures of a curious man av Mark Kurlansky

Alle kjenner oppfinnerne Thomas Edison eller Alexander Graham Bell. Men få kjenner Clarence Birdseye.

Birdseye er oppfinneren av fryseboksen. Han fant ut at den beste måten å bevare mat på er å fryse den ned. Og boken om ham er en kald fornøyelse.

Jeg har nylig begynt å jobbe for Findus Norge. Jeg ville gjerne lære mer om frysing og fordelene ved å fryse mat. Da var det naturlig å begynne med begynnelsen, med biografien om mannen som frøs fast tiden.

Birdseye må ha vært en veldig nysgjerrig mann. Han fulgte eskimoer som fanget fisk, og så hvordan de frøs ned sin fangst. Han tenkte at nedfrysing må være den beste måten å oppbevare mat på.

Han likte å fortelle skrønehistorier. Som opprinnelsen til navnet Birdseye. Han sa at en av hans forgjengere skjøt en fugl midt i øyet med pil og bue, og at han deretter fikk navnet Birdseye.

Birdseye elsket å gå på jakt. Han jaktet det meste, spiste det meste, var uendelig nysgjerrig på naturen.

Birdseye oppfant kanskje ikke frossen mat, men han fant ut hvordan man kunne kommersialisere den. Han ble en slags evangelist for kald mat. Han fikk tiden til å stå stille.

Neste gang du kikker etter produkter i frysedisken, så kan du sende en varm tanke til Clarence Birdseye.

Baard Overgaard Hansen
Tidligere journalist, arbeider nå med online marketing for Findus. Favorittforfatter er James Joyce. Leser krim, biografier og lytter gjerne på lydbøker. Tidligere norgesmester i doble a-er.

Legg igjen en kommentar

Top