Du er her
Hjem > Leseglede > #Leseglede: Månedens leser

#Leseglede: Månedens leser

Ett av Bokreisens hovedmål er å spre leseglede og denne spalten vil være et månedlig innslag hvor leseglade forteller om sitt forhold til bøker. 

Månedens leser er Marit Asheim, bosatt i Oslo.

marit-asheim-bokreisen
Marit Asheim er månedens leser i oktober

Hva leser du nå?

Akkurat nå leser jeg «Marco-effekten» av Jussi Adler-Olsen – en av de få bøkene om Avdeling Q som jeg ikke har lest ennå. Jeg er veldig glad i krimbøker, spesielt serier som denne. Jeg teller med andre ord også ned til ny bok om Harry Hole kommer i mars 🙂

Er det en bok som har gjort spesielt inntrykk på deg? Og hvorfor gjorde den slik inntrykk?

Hm…Vanskelig spørsmål, for det er så mange som har gjort inntrykk! Kanskje jeg må svare «Heksene» av Roald Dahl, som er en av de første bøkene jeg kan huske at jeg leste selv. Det var både litt skummelt, ganske morsomt, og en ny magisk verden som åpnet seg. Første gang jeg leste bøkene til Jane Austen var også spesielt. Det var spennende å bevege seg tilbake i tid og drømme seg bort i en annen verden. «Stolthet og fordom» vil alltid være en av mine favorittbøker.

Favorittforfatter?

Det må være Jo Nesbø, uten tvil. Ellers er jeg også veldig glad i bøkene til Marit Eikemo. Den siste hennes, «Alt inkludert», hvor en liten familie lever med og av ting de får gratis på finn.no, var utrolig fascinerende

Har du noen spesielle lesevaner (foretrukket lesested, tid på dagen, sjangere eller
annet)?

Jeg ligger aller best å sitte i sola og lese. Da kan jeg sitte i mange timer, og lever meg helt inn i historien jeg leser. Ellers reiser jeg mye i jobb, og ar alltid en bok med meg på toget eller flyet. Det er perfekt avkobling i en ellers travel hverdag.

Neste bok du kunne tenke deg å lese? 

Den neste boka som ligger og venter på nattbordet er «Jeg vet hvor du bor» av Unni Lindell. Jeg liker veldig godt bøkene hennes med Cato Isaksen, og er spent på hvordan denne er når Marian Dahle for første gang er hovedperson.

 

Kunne tenke deg å være «månedens leser» ved en senere anledning? Fylle ut spørsmålene overfor og sende inn til oss på hei@bokreisen.no sammen med et bilde.

Marianne Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Altlesende - og leser gjerne flere bøker på en gang - fag og skjønnlitteratur i god blanding! Leser mye av bl.a. Karl Ove Knausgård, Helle Helle, Siri Hustvedt, Jo Nesbø, Roy Jacobsen, Anne B Ragde og Jan Kjærstad. Favorittbok: Mange! Men tenker, snakker om og anbefaler ofte Parissyndromet av Heidi Furre.

Legg igjen en kommentar

Top