Du er her
Hjem > Boknyheter > Sommerlektyre 2017, del tre.

Sommerlektyre 2017, del tre.

Fellesferien er i gang og vi håper ukene byr på strålende sommervær, hvilepuls, senkede skuldre og litterært selskap! For anledningen har vi bedt leseglade bidragsytere fortelle noen ord om bøker de for øyeblikket leser på eller har ambisjoner om å ta fatt på i løpet av sommeren. Bidra gjerne med dine du også! Med ønske om en fortsatt flott sommer, uavhengig av hvor du befinner deg, uavhengig av hvilken bok du leser på (så lenge du leser!;)).

 

 

Marianne:

Jeg tror sommeren kommer til å gå med til å lese (ferdig) en del bøker jeg har liggende og av forskjellige grunner ikke har begynt på /fullført, fremfor å gå til anskaffelse av nye (selv om jeg har en lang ønskeliste der og!). Ferietid betyr mer tid til å lese, og jeg har en del bøker som venter på meg. Deriblant: Jørgen Brekkes Avgrunnsblikk. Den begynte jeg først på tidlig i mai, men den har blitt liggende urørt en stund nå, ikke fordi den er dårlig eller kjedelig, men fordi jeg fant ut at jeg trengte en krimpause etter påsken. Nå er jeg imidlertid klar for spenningsbøker igjen!

Jeg skal også lese Mørkets hjerte av Joseph Conrad. Den begynte jeg på på helgens telttur, men knott og andre småkryp satte en demper på leselysten. Dette er en tynn bok, så kommer til å tjene som sommerens «veskebok», som trygt kan tas med rundt omkring uten fare for overvekt!

På sommerens leseliste finnes også En sommer med Montaigne av Antoine Compagnon. Nok en perfekt veskebok, med korte kapitler du rekker å lese på bussen til og fra stranda!

Flere andre blir det nok (forhåptligvis) også tid til!

 

 

Halldis:

Årstidene spiller ingen rolle for hva jeg leser, eller hvor mange bøker! Men altså nå er det sol og sommer, bøkene jeg har bak meg og foran meg, er likevel ikke solskinnshistorier.
Jeg har fallt for og blitt nysgjerrig på den amerikanske forfatteren Dennis Lehane. Få forfattere har opplevd så mye suksess som ham i Hollywood!
Nylig leste jeg «De gales øy»(«Shutter Island»), en psykolgisk thriller som ble filmet med Leonardo DiCapro i hovedrollen i 2010. Boka stiller spørsmål om hva som er virkelighet/sannhet eller galskap/psykose/hallusinasjoner. Etter siste side, måtte jeg bla tilbake til første kapittel for å spørre meg om hva som var sannheten. Jeg følte meg lurt trillrundt! Nå leser jeg » I blodet»( Mystic River), en Boston-thriller-tragedie, og som ble filmet av Clint Eastwood i 2003, og som ga både Sean Penn og Tim Robbins Oscar. Jeg har flere bøker av denne forfatteren på leselista! God lesesommer til dere alle!

 
 
Hilde:

For øyeblikket bor jeg i Lofoten, mer eller mindre i ryggsekken min, så det jeg leser formes av lokalbibliotekets utvalg. Har nettopp reoppdaget Paul Auster, etter å ha hatt lyst til å lese mer av ham i en god stund. Leste nylig «Orakelnatt«, og den falt virkelig i smak, som en av de bedre bøkene jeg har lest på lenge. En kompleks historie, med flere dimensjoner og historier innad i boken, og tema som ordets makt og sinnets påvirkning på agendaen, levende formidlet, skrevet med en kreativ og kruttsterk penn. Tok nylig fatt på «Sunset Park» av ham, og så langt virker den veldig særegen og spennende også.

Ellers så har jeg ønsker om å igjen dykke ned i Haruki Murakamis surrealistiske univers og kanskje endelige fullføre «Innsirkling»-triologien av Carl Frode Tiller. Og gjerne Isabelle Eberhardts skriverier, fra hennes flyktige nomadetilværelse og alternative livsstil i ørkenen for hundre år siden. Og litt beatlitteratur da, men the goes without saying.

 
 

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top