Du er her
Hjem > Inspirasjon > Høstlektyre del en

Høstlektyre del en

Høsten står på trappene, og mens bladene faller og regnet daler finnes det forhåpentligvis flust av gyldne anledninger til å dykke ned i varme tepper og litterære univers! Vi har spurt leseglade bidragsytere om hva de leser nå og hva de tenker å lese i høst, samt om det ellers er andre litterære høydepunkt de ser frem til. Del gjerne med oss du også – enten i kommentarfeltet på bunnen av innlegget eller ved å laste opp bilder tagget med #bokreisen på Instagram. God lesehøst! 🙂

 

Nils:

Akkurat nå leser jeg «Typhoon» av Joseph Conrad. Det er en novelle om mannskapet på et britisk dampskip som havnet midt i en tyfon i Stillehavet rundt 1900.

Jeg leverer masteroppgaven min i september, og når den er ferdig kunne tenke meg å ta fatt på Napoleons memoarer. Ellers begynte jeg på Camus’ «La Peste» for lenge siden og har lyst til endelig å bli ferdig.

Jeg vet ikke helt hvilket land jeg kommer til å bo i fra oktober av, så jeg har heller ikke noen oversikt over hvilke festivaler som er aktuelle. Oslo bokfestival som finner sted i november, frister likevel.

 

 

Amalie:

Akkurat no les eg Haruki Murikami med «Colorless Tskuru Tazaki and his Years Of Pilgrimage«. Det er ei fantastisk bok, og eg gler meg til kvar morgen på bussen for å lese meir. Murikami skriv på ein lettlest måte, men har eit innhald som ein kan tenke mykje på. Han brukar kjente eksistensielle kjensler og konflikter og kryddar det med filosofar, historie og absudisme. Tidligare i sommar las eg «Kafka på stranden» av samme forfattar, og eg er hekta. Eg har Stephen Hawkings «A Brief History of Time» på nattbordet, så universets gåter blir den neste. Så har eg ambisjonar om å lese 1984 med Orwell som har låge å venta ei stond. Men noko sei meg at det blir meir Murikami. God haust!

 

 

Halldis:

Jeg er en gjenganger på biblioteket, og har alltid flere bøker på venteliste! Nå leser jeg «Den som ser» av Herbjørg Wassmo, som utkom i høst. Dette er ei bok som krever tid og fordyping, ingen pageturner – etter hver lesestund gjennomgår jeg innholdet i tankene. Denne romanen er en frittstående fortsettelse av triologien om Dina og hennes slekt. Årstallet er 1890. Etter «Den som ser«, skal jeg lese om igjen triologien: «Dinas bok», «Lykkens sønn» og «Karnas arv». Jeg har glemt så mye av innholdet, men første bok utkom allerede for 30 år siden., så det trengs å bli frisket opp igjen!

Utover høsten skal jeg besøke bokarrangementer både på biblioteket og Gravdal her på Lillehammer.
Fra 31. august til 3.september er det Diktardagar i Lom/Skjåk/ Vågå, vel verdt et besøk. Tema i år er Markens Grøde av Knut Hamsun, og i år det 100 år siden boka kom ut.

 

 

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top