Du er her
Hjem > Boknyheter > Høstlektyre del to

Høstlektyre del to

Høsten står på trappene, og mens bladene faller og regnet daler finnes det forhåpentligvis flust av gyldne anledninger til å dykke ned i varme tepper og litterære univers! Vi har spurt leseglade bidragsytere om hva de leser nå og hva de tenker å lese i høst, samt om det ellers er andre litterære høydepunkt de ser frem til. Del gjerne med oss du også – enten i kommentarfeltet på bunnen av innlegget eller ved å laste opp bilder tagget med #bokreisen på Instagram. God lesehøst! 🙂

 

Marit:

Jeg har akkurat lest ferdig «Arv og miljø» av Vigdis Hjorth, og «Fri vilje» av Helga Hjorth ligger klar på nattbordet. Nå har jeg lest så mye om de to bøkene, at det blir spennende å sammenligne selv og gjøre meg opp en mening. Det er uten tvil en leseropplevelse av de sjeldne! Så snart høstlufta og regnet kommer er jeg klar for å lese mer krim. Første bok ut er den nyeste til Jørn Lier Horst; «Katharina-koden«. Jeg liker godt bøkene om William Wisting, og gleder meg over at det har kommet en ny i serien!

 

Tollak:

Jeg har dessverre lest veldig veldig lite i det siste (masteroppgave) – med tanke på bøker som er av interesse for Bokreisen og dens publikum i hvert fall. Men nå som har ferie har jeg også funnet frem en bok! Stefan Zweigs «The world of Yesterday«. Har riktignok ikke lest allverden av den enda, men sommerens bok er det jo uansett.  Utover høsten har jeg lyst til å lese Jan Werner Müllers bok om populisme fra i fjor, som heter «What is Populism» – og flere andre bøker som handler om politisering av samfunn i europa og spesielt Storbritannia! Jeg ønsker alltid å delta på litteraturfestivalen hvis jeg har muligheten til det – men det er jo om våren. heh. Men hvis jeg har mulighet deltar jeg på LItteraturhuset i Sslos foredragsserie om «Litteraturens framtid» med Svetlana Aleksijevitsj, Arundhati Roy og Siri Hustvedt! Ellers har jeg planlagt lite.

 

 

Eivind:

Nå leser jeg Alderdommen av Simone de Beauvoir. Jeg startet å lese den som en del av bacheloroppgaven, men i ettertid så har jeg villet lese den fra perm til perm. Boken handler om alderdommen, sett både fra samfunnet og fra de eldres perspektiv.

I høst vil jeg lese ferdig Bestialitetens historie av Jens Bjørneboe. Tidligere har jeg startet på Frihetens øyeblikk, men den forsvant litt blant alt pensumet som skulle leses i tillegg. Derfor vil jeg prioritere å lese mer ved siden av pensumet og da var det lett å gå tilbake til Bjørneboe.

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top