Du er her
Hjem > Boknyheter > Høstlektyre, del tre.

Høstlektyre, del tre.

Høsten står på trappene, og mens bladene faller og regnet daler finnes det forhåpentligvis flust av gyldne anledninger til å dykke ned i varme tepper og litterære univers! Vi har spurt leseglade bidragsytere om hva de leser nå og hva de tenker å lese i høst, samt om det ellers er andre litterære høydepunkt de ser frem til. Del gjerne med oss du også – enten i kommentarfeltet på bunnen av innlegget eller ved å laste opp bilder tagget med #bokreisen på Instagram. God lesehøst! 🙂

 

 

Thea-Margrethe:

Akkurat nå leser jeg ”Sapiens – en kort historie om menneskeheten” av Harari. Den er virkelig interessant og lærerik, jeg forstår virkelig hvorfor denne har ligget på bestselgerlisten det siste året! Boken gir deg nye perspektiver og kunnskap om ting du trodde du kunne noe om, men det viser seg at du tar feil. Hvert fall slik jeg opplever det! Anbefales hvis du vil utvide hjernen din uten å måtte lese tørt og kjedelig fagspråk!

Når jeg er ferdig med Sapiens går jeg nok over på en skjønnlitterær bok, for variasjonens del. «Den tikkende kvinnen» av Swanson og «Pust for meg» av Enger står øverst på listen om dagen, det samme med «Et Lite Liv» av Yanagihara. Dessuten er det jo bokhøst, så jeg tror jeg skal få nok å lese på – ingen tvil!

Bokhøsten og bokhandlerlivet byr på mange deilige arrangementer med og hos forlagene, og jeg håper jeg får blitt med på et par bokfester og bokslipp. Men jeg prioriterer studiet, jobben og lesing, men om det blir tid til overs håper jeg å få være med på et par-tre stykker.

 

 

Marius:

Leser «Hjertet er en ensom jeger» av Carson Mccullers og har ambisjoner om å lese «Farvel til våpnene» av Ernest Hemingway og «Hvem er du, Alaska» av John Greene.

 

Amalie:

Jeg har en tendens til å begynne på mange bøker, og ikke fullføre dem, derfor forsøker jeg nå å lese ferdig de bøkene jeg har begynt på. «The Wheel of Time – The Shadow Rising» av Robert Jordan holder jeg på med akkurat nå. Jeg synes det er litt uvant å lese en så lang serie, men synes det er utrolig spennende lesing.

Nå som jeg går master i sosialantropologi blir det nok en del faglitteratur og etnografier. Jeg gleder meg til å lese «Mesteren og Margarita» av Michail Bulgakov. Onkelen min anbefalte den til meg, og jeg ser frem til å lese den i høst.

Det blir nok få bokarrangementer fremover, og mer antropologi.

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top