Du er her
Hjem > Anmeldelser > Instabok: Lest og delt

Instabok: Lest og delt

Instagram er mye mer enn filter, matbilder og selfies. Visste du den populære fotodelingstjenesten også er et velegnet sted å plukke opp bokanbefalinger? Bokreisen har egen Instagramkonto hvor vi deler litteraturrelaterte bilder og videoer merket med hashtaggen #Bokreisen. Til vår store glede brukes denne hashtaggen også flittig av andre, og vi har fått mange gode lesetips på denne måten. I denne spalten ønsker vi å dele vi noen av dem.

Vil du også bidra? Følg @bokreisen.no på Instagram og tag dine bilder av bøker du leser ved å #bokreisen!

 

 

«Gater i mørke» av Patrick Modiano

«Hittil har alt virket så kaotisk, så oppstykket… Brokker, fragmenter av et eller annet dukket plutselig opp i erindringen etter hvert som undersøkelsene skred frem.. Men når alt kommer til alt, er det kanskje dét et liv er… Dreier det seg virkelog om mitt liv? Eller har jeg smettet inn i livet til en annen? (s.186). Patrick Modiano skriv nesten poetisk om det å ha mista hugsen, prøve å finne ut kven ein er, prøve å forstå, skriver @siljehusmor.

 

 

«Beretningen om herr Roos» av Håkan Nesser

Årets 84.bok er den tredje i serien om Gunnar Barbarotti: «Beretningen om herr Roos», av Håkan Nesser – som er i ferd med å klatre mange plassar oppover lista mi over favoritt innen krimsjangeen. Foruten originale plott og gode karakterar setter eg enorm pris på særleg to ting ved Nessers bøker:

  1. Språket – det er ikkje fylt av overflødige adjektiv og unødigt bilete, likevel ser eg handlinga klart for meg. Korte og presise setningar og i tillegg finst det både humor og dybde mellom linjene.
  2. Fortellerstilen – bøkene startar med karaketene som utsettes, begår og/eller vert påverka av den kriminelle handlinga som skal skje. Sjølve etterforskaren, Barbarotti, dukkar først opp når kriminalsaken treffer han.

Og ein ting til – Nesser lykkes, i min meining, med dette å: «show, don’t tell».

Delt av @martemym

 

 

«Se meg» av Nicholas Sparks

Romantisk roman, med større innslag av thrillersjangeren. Maria er advokat og har fått ein stalkar etter seg, ein som er sterkt opprørt etter utfallet av ein sak ho jobba med. Colin har ADHD, er aktiv innan kampsport, og har vore på kant med lovens lange arm fleire gonger. Dette er jo ein roman frå Sparks, så at desse blir eit par er logisk, trass i at det er så ulike. Boka inneheld mykje romantikk og action, minner litt om «Safe Haven» av Sparks. Anbefales, sjølv om den er noko langdryg. Terningkast 5, skriver @bokormen_benedicte.

 

 

«Allah skylder ingen» av Ahmadou Kourouma

Det gjør vondt å lese om barnesoldater, mn jeg skylder dem å lese historien deres. «Birahima’s story is one of horror and laughter», står det i beskrivelsen. Den blir aldri dyster i språket, men heller med en «sånn er det bare». Anbefales både for voksne og ungdommer, skriver @elskernaturen78.

 

 

«Søndager i august» av Patrick Modiano

Det er høst, snart vinter, i Nice. Jean bor i et nedslitt hybelhus, han er i ferd med å miste jobben på bilverkstedet hvor han arbeider. Gjennom hans refleksjoner, minner og erindringer får vi innblikk i en dramatisk historie etter hvert som han forsøker å få klarhet i hva som har skjedd – hvorfor han er der han er og hvor han er på vei. Boken er en roman om kjærligheten og livet, delt av @maune_9.

 

 

 

Tekstene er gjengitt med tillatelse.

Vil du også bidra til denne spalten? Følg @bokreisen_no på Instagram og tag dine bilder av bøker du leser ved å #bokreisen!

Hilde Granum
Bokreiseleder og blogger på bokreisen.no. Bruker så mye tid som overhodet mulig i litteraturens univers; på å lese og skrive, finne opp historier og drømme meg bort. Skulle ønske det var fysisk mulig å lese flere (mange!) bøker på en og samme gang. Har alltid med meg minst én bok, ofte flere, ofte så tunge at jeg trolig vil få varige mén, men for uten ville jeg oppriktig talt følt ensomhet. Bøkene jeg har lest flest ganger er Patti Smiths "Just Kids", Tomas Espedals "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" og Astrid Lindgrens "Ronja Røverdatter". For øyeblikket fordyper jeg meg i biografier om mennesker jeg finner interessante og lærerike, akkurat nå den hysterisk fantastiske Arne Næss, men jeg har også biografier om Janis Joplin, Jens Bjørneboe og Simone de Beauvoir høyt oppe på prioriteringslisten, samt Bob Dylans memoarer og Charles Baudelaires dagbøker. Og listen kunne fortsatt i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Top